HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Sztárpletykák > Zsinagógát is árult Zalatnay

t: 3712

Zsinagógát is árult Zalatnay
A Rumbach Sebestyén utcai épületet a köznyelv csak kis zsinagógaként emlegeti. 10 évvel ezelőtt az APV Rt.-n keresztül kiírták értékesítésre, mert a hitközségnek akkor még nem volt pénze megvásárolni. Zalatnay ekkortájt izraeli és amerikai ismeretsége révén megkísérelt beszállni az ingatlanüzletbe.

- Sok gazdag volt 56-ost ismertem meg kinti koncertjeimen. Gondoltam, mindenkinek jó, ha felhasználom kapcsolataimat. Amerikában dr. Szabó Gábor ügyvéd is segített vevőt szerezni. Sok világsztárt képviselt peres ügyekben, egyik kislányának keresztanyja a hollywoodi színésznő, Jodie Foster (43).

Spielberg mama sokat foglalkozott az európai zsinagógákkal, úgy tudom, a fiának van néhány zsidó imaháza. Negyvenmilliós közvetítői jutalékot kaptam volna, erről van is egy papírom a hitközség jogászától.

Kívül-belül videofelvételeket készítettünk az ingatlanról, azt nézte meg a Jurassic Park rendezőjének anyukája és a többi érdeklődő. Torday Péterrel, a hitközség mostani alelnökével és ügyvédjükkel, Egri Oszkárral is tárgyaltam, mert G. László, Izraelben élő vállalkozó is meg akarta venni a zsinagógát.

Csiha Juditig, az akkori privatizációs miniszterig jutottunk, de jött a kormányváltás, és emiatt meghiúsult az üzlet. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának egyik államtitkára közölte, mégsem adják el a zsinagógát.

Pedig a jutalékomból minden hitelezőmet kifizethettem volna - mondja Cini, aki a csömöri főúri kúriát is próbálta eladni börtönbe vonulása előtt, ám ez az üzlet sem sikerült. A kastély tulajdonosa, Bócsi András (†58) 2005 októberében vadászbaleset áldozata lett.

- Már nem foglalkozom ingatlanüzlettel, és arra sincs energiám, hogy a kintlévőségeimet behajtsam - fűzte hozzá Zalatnay. Torday Pétert, aki állítólag tárgyalt Cinivel, nem értük utol, külföldön tartózkodik. A Mazsihisz jogásza, dr. Egri Oszkár tagadja, hogy zsinagógaügyben találkozott volna az énekesnővel.

(blikk.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség2006.11.09

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok