HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Bőség, nyárutó

t: 2731

Bőség, nyárutó









Citromos avokádóleves


Hozzávalók 4 személyre:

2 nagyon érett avokádó,
2 dl tejszín,
0,5 dl száraz fehérbor,
7 dl tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves,
1 evőkanál extra szűz olívaolaj,
1 citrom,
só,
frissen őrölt bors

- Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. - Sima, homogén krémmé keverjük. - Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. - Fogyasztás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a kitálalt leves közepére halmozzuk.

Tipp

Ha húslevest használunk – akár kockából készítjük, akár frissen – teljesen le kell zsírozni, különben a hideg avokádóleves tetején zsírkarikák fognak úszkálni.


Zelleres tésztában sült amúrcsíkok


Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg amúrfilé vagy más, fehér húsú halfilé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zellergumó, 1/4 csokor petrezselyem, só, bors, a sütéshez olaj. A salátához: 1/2 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 30 dkg vegyes leveles saláta (fejes, fodros, madár stb.), 1 citrom, 2 dl joghurt, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors, kapor

- A salátához minden zöldséget megmosunk és felaprítunk, tálba teszünk. Meglocsoljuk kevés citromlével. A joghurtot kikeverjük az olajjal, majd sóval, borssal, apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A salátába keverjük és 20 percig állni hagyjuk. - A halfilét 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, besózzuk, fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk és hűtőszekrénybe helyezzük. - A megtisztított zellergumót káposztareszelőn lereszeljük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a felvert tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz (galuska sűrűségű tésztát kell kapnunk). Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. - Ha a massza túl száraz lenne, keverjünk bele kevés tejfölt. A halcsíkokat először lisztbe, majd a zelleres tésztába forgatjuk. - Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A salátával körítjük.

Tipp

Hal helyett csirke- vagy pulykamellfiléből is készíthető. Aki nem szereti a zellert, karalábét vagy burgonyát is reszelhet a panírozó masszába.


Görögdinnyés jégkása


Hozzávalók 4 személyre:

1 kg görögdinnye, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál citromlé

- A cukrot 2 evőkanál vízben felforraljuk, majd kis lángon 3-4 percig főzzük, amíg besűrűsödik. A dinnye héjából kivágjuk a gyümölcs húsát és kimagozzuk. Szitán átpasszírozzuk, de ha biztosak vagyunk abban, hogy nem maradt benne mag, össze is turmixolhatjuk. - A cukorsziruphoz hozzáadjunk még 0,8 dl vizet, a citromlevet és belekeverjük a görögdinnyepürét. - Áttesszük egy műanyag dobozba, és lefedve 2-3 órára befagyasztjuk. Fél óránként villával átkevertjük, nehogy a jégkristályok összeálljanak.

(gyongy.hu)

Linkajánló:


RECEPT ABC,
Alternatív
gyógymódok
,
Egészség, orvos
,
Táplálékkiegészítők
,
Szépségápolás
, bio,
vegetáriánus



2006.09.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Citromos avokádóleves
Citromos avokádóleves
Zelleres tésztában sült amúrcsíkok
Zelleres tésztában sült amúrcsíkok
Görögdinnyés jégkása
Görögdinnyés jégkása

Legfrissebb magazinok