HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Érdekességek > Hurrá, Halloween!

t: 6734

Hurrá, Halloween!

Az új "ünnepre" persze megint a kereskedelem reagált leggyorsabban, úgyhogy az októberrel együtt megjelentek az üzletek polcain a mókás tökfigurák, az ijesztő boszorkányok, a szellemek és pókok, vagyis a tengerentúli halloween-i rémisztés minden eszköze. A hangulatkeltéshez, vagy egy igencsak divatos halloween partihoz adunk néhány egyszerűen megvalósítható ötletet.

1. Tök egyszerűen - papírból

Ha nincs kedved hazacipelni a tököt, és fáradságos munkával késsel, kalapáccsal töklámpást faragni, készítsd el egyszerűbben a töklámpást! Narancssárga dekorkartonból vágd ki a tökformát, az ábra szerint alakítsd "tökszerűre". A minták alapján vágj ki belőle arcot. A kivágott réseket a hátlapon fedd be sárga selyem vagy krepp papírral. Az ablakba tedd és helyezz mögéje egy kis mécsest! Garantált a hatás!

2. Tök rizslámpából

A kedvelt rízslámpa új szerepet kaphat október végén. Mivel a papír alapanyaga jól festhető, ezért néhágy egyszerű mozdulattal tököt is varázsolhatsz belőle! Jól mutat, ha több kisebb lámpabúrát veszel, és egymás mellett helyezed el őket, felfüggesztve a lakásban. Fesd be a lámpákat a narancssárga különböző árnyalataival. Ehhez temperát vagy vízfestéket is használhatsz, ha szivaccsal dolgozol, egyenletesebb színt kapsz. Alumínium fóliából alakítsd ki a tök szárát, ezt tekerd be zöld színű szigetelőszalaggal. A kreatív hobby szaküzletekben kapható zseníliadrótból készíthetsz kacsot, dekorgumiból pedig levelet a rizslámpa-töknek. Ha a párod segít, még világítós változatban is elkészítheted

3. Tojásfa ősszel

Nem is gondoltál rá, hogy tojásdíszeket nemcsak húsvétkor aggathasz ágakra? Na ugye! Ha stílusosan összeválogatsz mindent, akár ijesztő tojásfával fogadhatod a halloween-i ijesztgetőket. Kopár ágat
gyűjtsél hozzá, az a jó, ami egészen sötét színű! A tojásokat fújd ki és ötletesen fesd be. Legjobb a viasztechnika. Azaz írókával és forró viasszal rajzolj szellemet, tökfejet, baglyot, boszorkányt a tojásra, majd tedd fekete, narancssárga festékbe! Fekete zsineggel aggasd az ágakra! A tojásfád alapja lehet régi vasdrótgubanc is!

4. Tökös nyomdázás - gyakorlottaknak!

Ha rászánod magad a tökvásárlásra, próbáld ki a nyomdatechnikát! Így egyszerre két dologra is felhasználod a zsákmányt.
Faragj mintát a tökre! Ez persze kizárólag a halloweent idézheti, azaz ijesztő boszorkány, rémisztő farkasfej, denevér és szellem legyen! Ha elkészültél, kend be festékkel, fekete temperával és máris gyárthatod a sokféle kelléket a partihoz! Készíts óriásgézből függönyt vagy asztalterítőt! Vagy készíts lámpást úgy, hogy vékonyabb kartont hajts három részre, majd paravánszerűen állítsd fel, és mögé tegyél kis mécsest, óvatosan, nehogy a papír lángra kapjon.


2005.10.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok