HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Gasztronómia

Az olívabogyós olasz tészta finomságot ezúttal megsütjük, a tetejére pedig tejfölt öntünk.
Igazi tökös hét elé nézünk. A következő napokban tökből készült ételeket mutatunk be.
A hal zöldséggel igazán fogyókúrás párosítás. Könnyű és finom! Kóstold meg te is!
A kiflibe töltjük a makrélás kevercset és friss salátával tálaljuk.
A sertéskaraj ott heverészik megpirítva a rizs ágyon. Nyugodtan zavard meg ezt az idillt!
A kiflibe töltjük a makrélás kevercset és friss salátával tálaljuk.
A következő napokban vadas finomságokat készíthetünk, nem csak vadállatokból.
A gesztenye nagymennyiségû, mintegy ötven százalék keményítõt tartalmaz. Az ásványok közül legtöbb káliumot tartalmaz, ami nem megvetendõ a téli idõszakban, amikor alig van zöldség és gyümölcs.
A gesztenye hazánkban a leghoszabb életű gyümölcsfaj. A héten ebből készítünk finomságokat.
A tökmag azonkívül hogy kiváló nassolnivaló, egészségünk szempontjából is egyértelműen hasznos a fogyasztása. Külföldön is sok helyen kedvelt csemege.
A tök régóta ismert és termesztett növényünk, tápértéke nagy és tápláló is. Különösen nagy karotin (A-vitamin), de szénhidrát tartalma megközelíti a burgonyáét. Főleg sütve fogyasztjuk, de a cukrásziparban alapanyagként használják. Akkor kell szedni, amikor a dér már megcsípte, mert ilyenkor a keményítőtartalma több-kevesebb részben elcukrosodott.
A magyar disznótor egyik fő étke, mely azonban más alkalmakkor is igen kedvelt.
Klasszikus és örök kedvenc egytálétel a paradicsomos káposzta.
A hét utolsó gomba receptje. Hús nélkül, sok zöldséggel fasírtot készítünk.
A rizottóhoz annyi és olyan zöldséget tehetünk amilyet csak kívánunk és szeretünk.

Első Előző