HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Gasztronómia

Kedves Olvasó! Az elmúlt hetekhez hasonlóan a mai ebéd elkészítéséhez a Silver Majorban található alapanyagok adták az ihletet. Felüdülés egy gasztronómiát szerető embernek ilyen bőséggel ellátott helyszínen főzni.
Kedves Olvasó! Minden főzni szerető ember számára Tóth Lali barátom Silver Majorja valóságos édenkert, ahol bio zöldségeket, gyümölcsöket és őshonos magyar állatokat talál. Jó érzés volt leszakítani a fáról a friss barackot, ami a nyári hőségben a hűsítően hideg gyümölcsleves alapanyagául szolgált. A szürkemarha igazi hungarikum, szerencsére már újra az Alföld egyik jellegzetes állata. Desszertként citromos fagyit ajánlok, egy kis erdei gyümölcsmártással. A mai fogás 1080 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat! Fásy Ádám
Kedves Olvasó! Gasztronómiai rovatommal Magyarország első bio-öko falujából, a Silver Majorból jelentkezem. A családi összejövetelek, az összetartozás, a szeretet szimbóluma a magyar gasztronómiában a jó húsleves. Az aranysárga fácánleves illata és íze minden magyar ember emlékeiben ott él. A levest követően birkapörköltet pásztortarhonyával tálalva kínálok. Olvasóimnak elárulom, hogy kedvenc ételeim közé tartozik. A magyaroknál a történelem során a ló után a legfontosabb háziállat a birka volt, amelynek gyapja, teje és húsa is felhasználható. Végezetül, desszertként zsindelyes meggyes alagutat ajánlok. A mai fogás 1720 kcal/ fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat! Fásy Ádám
Sonkás karfiol csőben sütve
Kedves Olvasó! Különösképpen ajánlom figyelmébe a zöldséges spenótlevest. Gyermekoromban nem szerettem, de az évek elteltével rájöttem, hogy nem is olyan rossz. A spenót vagy paraj világszerte elterjedt kultúrnövény, ugyanis nagy menynyiségű vasat tartalmaz, és szabályozza a vérnyomást is. A könnyed leves után egy gazdag ízvilágú főételt kínálok. A menüt egy tejszínes-krémes kockával koronázom meg. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, elfogyasztásához jó étvágyat kívánok! A menü 1740 kcal/fő energiát tartalmaz. Fásy Ádám
Kedves Olvasó! A leves és a főétel után desszertként túrós-barackos rétest kínálok. Magyarországon az ünnepi, lakodalmi étkezéseknél hagyományos édességnek számít. Egy csomagnyi tésztalap az otthon fellelhető hozzávalók gazdag ízharmóniával megtölthető. Lehet édes, lehet sós, de amikor a friss rétes illata belengi a lakást, megszületik a hétköznapi varázslat. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, elfogyasztásához jó étvágyat kívánok! A mai menü könnyűre sikerült: 1170 kcal/fő értéket tartalmaz. Fásy Ádám
A sonkakonferencia programjában látványos sonkaszeletelő-verseny is szerepelt, melynek zsűrijében spanyol és olasz sonkamesterek értékeltek.
Kedves Olvasó! Helyettesítsük minél több vitamindús zöldséggel és gyümölccsel! Emellett azonban maradjon meg a vasárnapi családi ebéd öröme. A zöldborsólevest követően, magyarosan elkészített pulykacombot ajánlok majd egy a gyermekek által igen kedvelt finomságot, muffint sütöttem. A menü 1450 kcal/fő értéket tartalmaz! Jó étvágyat kívánok! Fásy Ádám
Tavaszi menüsorozatomban laktató, ámde könnyed ételeket ajánlok. A krémlevest követően a zöldségekben sem lesz hiány! A desszerttel pedig „bűnözhetünk" egy kicsit. Bár úgy vélem, a vasárnapi ebéd nem a fogyókúrázásról szól, mégis ez alkalommal egy kalóriaszegényebb menüsort ajánlok. Mai menünk így 1270 kcal/fő értéket tartalmaz. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, az elfogyasztáshoz jó étvágyat kívánok!
Használd ki a zsenge spenót előnyeit, és készíts belőle finom gombócot.
Ki ne szeretné a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából készülő, sült lepényét. Magában – fokhagymával, tejföllel és egyéb finomságokkal megbolondítva –, vagy szaftos hús mellé köretként.
Nincs is annál jobb, amikor egy fárasztó hét után vasárnap összeül a család, és együtt ebédel. Úgy gondolom a téli hónapokban nem gond, ha egy kicsit több kalóriát viszünk be, hiszen nem szabad, hogy legyengüljön a szervezetünk, kell az energia! A tápanyagokban gazdag zöldborsólevest követően tepsis burgonyát, majd egy könnyű gyümölcssalátát javaslok. A menünk így 1370 kcal/ fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat!
Kedves Olvasó! A hideg idő ellenére a februári hónap különös melegséggel tölti el a szívemet. A szerelmesek napja és a farsangi mulatságok mellett számomra az egyik legkedvesebb dátum a 11-e, mivel akkor tölti be szeretett kislányom, Zsüliett a 14. születésnapját. Így családommal az év legrövidebb hónapjának csaknem minden hétvégéjén ünnepelünk! Az e heti „ünnepi" menünk 1650 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat kívánok! Fásy Ádám
Azok számára pedig, akik szeretik, íme néhány jó tanács Jankó István mesterszakácstól, az évek óta sikeres felsőtárkányi kocsonyafesztivál főszervezőjétől.
Kedves Olvasó! Bízom benne, hogy rovatommal segíthetek mindennapi és ünnepi ételeink kiválasztásában. Hűen ragaszkodom mottómhoz, mely szerint: vasárnap ne fogyókúrázzanak, engedjék át magukat a gasztronómia csábításának. Ehhez szeretnék hétről hétre tippeket, ötleteket adni! A vasárnapi menünk 1480 kcal/ fő értéket tartalmaz. Az ételek elkészítéséhez türelmet, az elfogyasztáshoz jó étvágyat kívánok! Fásy Ádám

Első Előző Következő Utolsó