HIRDETÉS
HIRDETÉS

Légitúra - 1. rész


2005.02.23 03:34

 

 

 

Légitúra - 1. rész

Kedves barátom szíves invitálására ismét ellátogattunk Erdőhorvátiba, remélve, hogy az égiek kegyesek lesznek hozzánk, felfegyverkeztünk (fényképezőgéppel, akkumulátorokkal, memóriakártyákkal) és reménykedve, hogy szép időnk lesz tervezgettük, hogy merre fogunk repülni.

Verőfényes napsütésben érkeztünk meg és Totya már kint reptetett a rögtönzött leszállópályán egy domb tetején.

A hely ismerős volt számunkra hiszen korábbam már gyalogtúráztunk erre felé. Most viszont egészen másban gondolkodtunk, megörökíteni a Zemplén belépőjeként már a földről jól ismert Erdőhorvátit és környékét, majd lerepülni Tokaj felé és vissza a Bodrog folyó felett egészen a nagy mgyar költőnk Petőfi Sándor által jól ismert Sárospatakig.

Az első próba, bemelegítő kör a pilótát egyedül illeti meg, mialatt felderíti a légkör pillanatnyi sajátosságait és ha minden rendben van és kényelmesnek ígérkezik akkor némi bemutató után jöhetnek a vendégek egy kis légi túrára.

Az első utas már a levegőben a földön maradtak pedig irigykedve nézik a távolodó sárkányt és próbálják elképzelni, hogy milyen lehet a panoráma fentről de ez persze lehetetlen hiszen a landolás után mindenki elképedve és csodálva beszélt a látottakról, azt mondták, hogy a látvány minden elképzelést felülmúl.

Egy fotó a dombtetőről. A völgyben a Zemplén gyöngyszeme: Erdőhorváti.

A faluból egyre többen jönnek ki és szemlélik az eseményeket.

A Zemplén domborulatai a starthelyről.

A pálya.

KÖVETKEZŐ OLDAL