HIRDETÉS
HIRDETÉS

Sárkányrepülés - 2. rész


2005.02.16 01:36

 

 

 

Sárkányrepülés - 2. rész

Gyermekkorom bölcsője a kis somogyi falu Torvaj, sokat repültem arrafelé, a kedvenc útvonalaim egyike.

Bízom benne, hogy sikerült megvilágítani a repüléshez vezető utat számodra, és találsz magadnak megoldást, hogy közelebb kerülj ehhez a szép sportághoz.
Elsősorban a saját tapasztalataim alapján, és kizárólag saját fotókkal illusztrálva próbálom átadni az eddigi élményeimet.

Úgy gondolom, hogy ezeket a kellemes repüléseket és ezek élményeit nem szabad véka alá rejteni, hanem meg kell osztani a legszélesebb közönséggel.

Nándi élő példája a repülés szerelmeseink táborából.
Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy ez a régi "A" keretes gép kiváló repülési tulajdonságokkal rendelkezik. Én is egy ilyen géppel tanultam meg repülni és mondhatom a legkellemesebb élményeim közé tartozik az e a típussal repült órák tapasztalata.
Nándi nagy gonddal kezeli és használja a gépet de ez meg is látszik az állapotán, kitűnő műszaki állapotú és remélhetőleg sok kellemes élményt szerez a gazdájának.
Jó leszállást barátom!
Tudják meg azok, akik eddig nem próbálták, az élet a repülés nélkül, nem lehet teljes.

Alacsonyan repülni nagy élmény, de nagy elővigyázatosságot követel!

A mi házunk tája.
A klub ahol a gépeket tároljuk és bázisként szolgál, a  Balatonkiliti repülőtéren található Siófoktól 5 km-re.

Szívesen használjuk a magánkézben lévő és festői környezetben elterülő bálványosi és az ádándi repülőteret.

A repülőterek tulajdonosai  nagyon szimpatikus és barátságos sporttársak akik szívesen látnak mindenkit akik átutazásuk során vagy célirányzottan felkeresik a repülőtereket.
A bálványosi reptér Kilititől nyugatra,12-15-percnyi repülésre található egy völgykatlanban.
A reptér észak-déli fekvésű, nyolcszáz méter hosszú, ebből a hosszú szakasz 600m a rövid 200m-es a végén pedig egy szép halastó koronázza meg a repteret, amely horgászható.
Tehát nem kell messze mennünk ahhoz, hogy egy igazi , festői környezetet csodálhassunk.
A reptérről felszállva alig kell emelkedni  100-200 métert, és máris elénk tárul a Balaton és annak megannyi szépsége, nevezetessége.

Az ádándi repülőtér Kilititől keletre, 5 percnyi repülésre található.
A repülőtér egy 45 hektáros területen kapott helyet, amely pillanatnyilag 300m hosszú  50m széles és tökéletes állapotú.
Észak-Déli fekvésű és könnyen beazonosítható a terület délkeleti oldalán található tájékozódási pontként szolgáló régi őrtorony által.
Ez a terület is kitűnő kirándulási, pihenési lehetőségeket kínál.
A területen található vízterület-halastó valamint az örökzöld és lombhullató erdők kellemes pihenést ígérnek az ide látogatók számára.
Ezen a vidéken egy egész napos programot érdemes tervezni hiszen a látnivalók bőven akadnak.

Ha többet szeretnénk látni és messzebbre akarunk repülni, vagy a Balatont akarjuk körül repülni, ezek a repülőterek kitűnő bázisállomások lehetnek.

ELŐZŐ OLDAL     KÖVETKEZŐ OLDAL