HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kecskéd UL repülők versenye - 1. rész


2005.02.09 23:10

 

 

 

Kecskéd UL repülők versenye - 1. rész

Kecskéd 2004 05 15

Ultrakönnyű repülők versenye Kecskéden
Három nap a levegőben 
Első alkalommal rendezi meg a tatabányai székhelyű Old Timer Aero Club az ultrakönnyű repülők (UL) háromnapos versenyét a kecskédi repülőtéren. 2004. 05. 14.

Az I. Turul Kupa elnevezésű rendezvény pénteki megnyitóján elmondták: az ulrakönnyű repülő legfeljebb kétszemélyes lehet, s súlya nem haladhatja meg a 400 kilogrammot. UL-nak számít a motorral felszerelt siklóernyő és sárkányrepülő, illetve ebbe a kategóriába tartozik minden merevszárnyú gép is, amelyek megfelelnek az UL feltételeinek.
    A verseny résztvevőinek külnféle feladatokat kell megoldaniuk, amelyet versenybíróság értékel. Az eredményhirdetés vasárnap 14 órakor lesz.
    A klub jogelődje, a Jó Szerencsét Repülős Egyesület 1946-ban alakult meg. Tagjai több országos elsőséget szereztek. Egyiküket, Jávor Gézát a legmagasabb kitüntetésben, a Paul Tissaiander diplomával tüntette ki a Nemzetközi Repülős Szövetség 1991-ben.
    A klub tagjai tűzjelzési és környezetvédelmi jellegű megfigyeléseket, légifotózást és sétarepültetést is végeznek, s ezzel, valamint a tagok önzetlen munkája révén immár évek óta önellátóak.

A versenyzők egy része a lakókocsikban vannak elszállásolva.

Landolás.

Földet ér a vitorlázó.

Antonov 2.

 

Leszállás.

Movit.

Gyakorló repülés.

Próbáltunk összehozni egy csoportképet.

KÖVETKEZŐ OLDAL