HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Szépítő zöldségek, gyümölcsök

t: 2498

Szépítő zöldségek, gyümölcsök

A gyümölcsök tápanyagai – a trópusi országokból érkezőké és a hazaiaké is – természetes enzimek, amelyek gondoskodnak a bőr frissességéről. A legjobb és leghatékonyabb hámlasztók, pakolások ezekből a természetes alapanyagokból készülnek.

Kerülhet az arcra epres, uborkás, meggyes, barackos, almás, ribizlis és dinynyés bőrápoló, a szezonnak megfelelően. A friss, zamatos gyümölcs és zöldség hidratálja, táplálja és megnyugtatja a bőrt. Arcra kenhetők viszont csak akkor lesznek, ha tejjel, tejföllel vagy túróval pépesítjük.

A házi készítmények alkalmazását mindig beszéljük meg kozmetikussal vagy végezzünk bőrpróbát a felkar belső részén. Csakis alaposan megmosott gyümölccsel, higiénikus eszközökkel dolgozzunk. A kikeverésre használt edény, üvegcse, kanál, kés és spatula szintén legyen ragyogóan tiszta.
- Lehetőleg üveg- vagy porcelántálkában keverjük ki a pépet. Kis adagot készítsünk, és ne tároljuk soha a maradékot.

Nem csak a bőrre, a hajra is jótékony hatású a déligyümölcs. A lédús citrom és a narancs hidratálja a fejbőrt. A citrom leszűrt leve fixálja, keményíti a frissen mosott hajat formázás előtt. Könnyen fésülhető és fényes lesz tőle a frizura. Ha a samponhoz vagy a balzsamhoz kevés kókusztejet öntünk, lágyító és tápláló hatása kiválóan érvényesül.

Vitaminkúra éhgyomorra

Akkor hasznosul igazán a gyümölcsök vitamintartalma, ha étkezés előtt, éhgyomorra fogyasztjuk. Védik a bőrt a károsodásoktól, fokozzák a szervezet ellenálló képességét.
Kiváló bőrápoló az olívaolajban érlelt jázminszirom. A megmosott sziromlevelekre annyi olajat öntsünk, hogy ellepje. Zárható üvegben, napos helyen érleljük, négy-öt napig. Leszűrve használjuk.

nana

2005.10.06

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok