HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szex > Szerelmi serkentők

t: 6337

Szerelmi serkentők

Tojás, tojás, tojás
A férfiasságukat erõsíteni, fenntartani óhajtó urak õsrégi eledele a tojás. Egyik ajánlott elkészítési módja: három napon át tojássárgáját fogyasztani apróra vágott vöröshagymával, vagy vörös borral és fölvert tojásfehérjével dúsítva. Aki hosszabb távra szeretné erejét tartalékolni, annak a tárkonyos, borssal és korianderrel ízesített tojást ajánlják. Egy viszonylag egyszerû levesféle is segít a hosszan tartó szeretkezésben: hat tojás sárgáját keverjék el madeira borral és egy csésze erõs tyúkhúslevessel. Az egészet vízfürdõben kéretik fölforralni, majd fahéjjal ízesíteni. Õsidõk óta bevált ajzószer.

Mennybe repítõ kenõcs
A hagyomány szerint boszorkányok találmánya a kéj hetedik mennyországába repítõ kenõcs, amely a középkor óta még a legkorosabb férfit is megajándékozza Ámor nyilával. Alkotórészei: nadragulya, maszlag, marihuána és mák keveréke, amellyel a test leginkább érzékeny és könnyen ingerelhetõ tájait, az erogén zónákat kell bedörzsölni.

Potencianövelõ fa
Jacques Weynberg amerikai szexológus álltja, hogy 65 százalékos biztonsággal hat a dél-amerikai Muira Puama cserje kivonata. Aki abból fogyaszt, nem tud ellenállni.

Kömény
Casanova esküdött a chilire, az erõs paprikára és a borsra; mások viszont a köményt részesítik elõnyben, mondván: ha a száj nyálkahártyájában vérbõséget okoz, akkor másutt is ugyanezt a hatást fejti ki. A nagy kérdés: „másutt” hogyan s mivel rágcsálják el?

Zellersaláta
A zellerre nálunk is sokan esküsznek: jót tesz a férfiaknak – szokták mondani a hölgyek, miközben a zöldségféléket tálalják az illatos húslevesbe. Más országokban ebbe a kategóriába sorolják a katángkórót (cikóriát), amelybõl ugyancsak salátát készítenek. Szavatoltan „megvadítja a lusta kakast”.

Petrezselyem
Ugyancsak réges-régi ajzószer. A legõsibb mesterség „mûhelyeiben”, a középkori bordélyházakban a lányok petrezselyemmel szokták bátorítani a vendégeiket. Csak az nem tudható, hogy a zöldjével-e vagy a gyökerével. És hogyan?

Bogárból bájital
Állítólag bibircses bogarak szárított porával szokták volt földúsítani XV. Lajos király italát akkor, ha nem érzett elég kedvet s erõt a nõköz. Orvosok máig kétkedve fogadják a módszert. Már csak azért is, mert ez az arany-zöld színû bogár erõsen maró anyagot is tartalmaz, mérgezõ hatását már az ókorban fölismerték. A római Lucullus, kinek nevét felséges lakomái máig õrzik, állítólag ennek a bogárnak „köszönheti” halálát, miután szerelmi bájital gyanánt megitta.

(gyongy)

2005.06.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok