HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Háztartási finomságok házilag

t: 4968

Háztartási finomságok házilag

Szappan házilag

Hozzávalók:
- kis glicerindarabkák (patikákban vagy reformélelmiszer-boltokban kapható),
- tésztaszaggató-formák,
- illóolajok (szappanhoz érdemes a levendulaolajjal, citromolajjal vagy rózsaolajjal próbálkozni)
- petróleum zselé (szintén patikákban vagy natúr termékek boltjában kapható)

A tésztaszaggatók szélét zsírozzuk be petróleum zselével, hogy a szappan majd ne ragadjon hozzá. Olvasszuk fel a glicerindarabokat, mikrohullámú sütőben 3 perc alatt megtehetjük. A felolvadt glicerinhez adjunk hozzá pár csepp illóolajat, csak az egyikből, vagy ízlésünk szerint vegyesen. Jól keverjük össze a masszát, majd öntsük a tésztaszaggató formákba, hagyjuk lehűlni és megszilárdulni, és máris kész a szappanunk.
Tippek:Ügyeljünk arra, hogy az illóolajak tiszták legyenek, alkoholtartalomtól mentesek, ellenkező esetben rossz szaga lehet a végeredménynek. Tésztaszaggatók helyett használjuk a fantáziánkat és kezünket, gyúrjunk tetszőleges formájú alakzatokat a szappanmasszából. Szappanunk különleges lesz, ha egy pici játékot, csecsebecsét, szárított virágot öntünk a szappanforma közepébe, ami a glicerinszappan áttetszősége miatt látható lesz. Ha hámlasztó hatású szappant szeretnénk, keverjünk kevés zablisztet az alapanyagok közé.

Ajakír házilag
- petróleum zselé
- illóolajok (próbálják ki a vaníliát, kakaót vagy fahéjat)
- egy megunt rúzs
- kis tégely (kiürült szemránckrém-tégely)


A petróleumzselét, pár csepp illóolajat és egy kevés rúzsdarabot keverjünk jól össze, majd a keveréket tegyük el a kis tégelybe. Ilyen egyszerű. A keveréket felolvaszthatjuk mikrohullámú sütőben, így öntsük a tégelybe, majd kihűlés után zárjuk le a tégely tetejét.

Potpourri házilag

Szárított rózsaszirmok, szárított narancshéj, fenyőtoboz, egész szegfűszeg, szárított almaszeletek, szárított áfonya, ánizs, egész fahéj, illóolajok lehetnek az összetevők, amiket jól összekeverünk és egy dekoratív üvegkehelybe, cserépedénybe, dobozba helyezünk. Hagyhatjuk nyitva is a dobozt, vagy lefedhetjük fóliával, az illat így is érződni fog, és tovább tart. A gyümölcsök gyors aszalására, szárítására alkalmas a sütő is. A felmelegített sütőben kb.20 percig hagyjuk száradni a gyümölcsöket.


(holgyforum)

2005.06.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok