Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 kis fej hagyma
4 dkg vaj
4 dkg liszt
3 dl tejszín
1 l húslé
őrölt szerecsendió
1/2 dl ecet
1 db citrom
4 tojás
olívaolaj
snidling
petrezselyem
toast
só, bors
A hagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd a húslével felöntjük és hozzáadjuk a szerecsendiót, a reszelt citromhéjat, és végül a rózsáira szedett karfiolt. Mikor a karfiol megpuhult, felöntjük tejszínnel és újra felforraljuk.
Vizet forralunk, sóval, ecettel, petrezselyemmel, citromhéjjal és borssal ízesítve. Egyenként merőkanálba ütjük a tojásokat, óvatosan a forrásban lévő vízbe eresztjük, lebernyegüket-szárnyukat visszahajtogatjuk a tojássárgákra, azaz buggyantott tojást készítünk.
A karfiol torzsáját kivesszük a levesből, egy tálba tesszük, összekeverjük vajjal és snidlinggel, majd kenyérre kenve tálaljuk a leves mellé.
rtlklub.hu