Füstölt tarja
Főtt húsból - tarjából vagy sonkából - remek húsvéti meglepetés kerülhet az asztalra, ha a hideg vizes kiáztatás után babérlevéllel, gyömbérrel, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.
Húsvéti főtt sonka
Kétféleképpen tudjuk mennyeivé varázsolni a húsvéti sonkát. Időigényes, de annál eredményesebb, ha előző éjszaka hideg vízben áztatjuk a húst és csak ezután főzzük meg. Ha nem akarjuk áztatni a sonkát, enyhén ecetes vízben főzzük meg.
Csülök és comb pácban
A csülök vagy a comb igazán ízletes lesz, ha főzés előtt egyszerű pácban áll. Ha egyenletesen bekenjük a húst mustárral, és enyhén borsozzuk, majd pedig felöntjük fehérborral, és fél nappal később megfőzzük, egészen egyedi ízvilág lesz a jutalmunk.
Tormakrémes sonkatekercs
Tormakrémet készítünk. A habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a hideg, sűrű basemelt, ízesítjük és könnyő krémmé keverjük. A leszeletelt gépsonkát ezzel a krémmel betöltjük, olvasztott aszpikkal lefényezzük, majd dermesztjük. Különböző salátákkal tálalhatjuk.
Hozzávalók:
200 gramm szeletel gépsonka
100 gramm basemel
100 gramm vaj
50 gramm ecetes torma
50 gramm aszpik
ízlés szerint só, őrölt fehérbors
díszítéshez primőr zöldségek
(forrás: www.lakberendezes.hu)