A csirkemájat átsütjük, felöntjük sörrel, majd a sok finomságot beletöltjük egy egész csirkébe.
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
30 dkg csirkemáj
1 db zsemle
1 db csirke
2 db tojás
2 dl sör
petrezselyem
majoránna
kakukkfű
só, bors
olaj
A finomra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt májat, a beáztatott zsemlét és a sört, majd ízesítjük sóval, borssal, majonannával, kakukkfűvel, valamint petrezselyemmel és megpirítjuk.
Mikor a máj megpuhult, felöntjük sörrel, hozzáadjuk a tojásokat és összeforgatjuk. A csirke hasüregét sóval, borssal ízesítjük, majd a májas ragut a bőre alá töltjük. Tűzálló tálba tesszük, mellétesszük a cikkekre vágott hagymát, meglocsoljuk olajjal, és sörrel, majd180 fokos sütőben 1,5-2 óra alatt készre sütjük.
rtlklub