Megkezdődött a Nagy ízutazás 2006 rendezvénysorozat a bor és gasztronómia éve jegyében hétfőn, Budapesten.
A rendezvény megnyitásaként Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter szakközönségnek főzött Somogy megyei ételkülönlegességet a budapesti Gundel Étteremben.
A Nagy ízutazás 2006 gasztronómiai kampány fő célja, hogy a lakosság felfedezzen a gasztronómián keresztül magyarországi tájakat, továbbá ismerje meg a különböző régiók által kínált hagyomnyos magyar ételeket, italokat, tradíciókat.
A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében minden hónapban más-más helyszínenen az adott időszak tradícióihoz kötődó gasztronómiai rendezvényt tartanak.
A rendezvényhez csatlakozott mintegy 500 étteremben pecsételő akciót tartanak egész éven át. A meghatározott számú pecsétet összegyűjtő vendégek sorsoláson vesznek részt.
A Nagy ízutazás 2006 keretében március 2-án a Torkos csütörtök nevet viselő rendezvényhez csatlakozott éttermek 50 százalék kedvezményt adnak.
hirado