A bemutató keretében a budai Várba látogatók megkóstolhatják a régióra jellemző borokat. A március a Hajós-Baja környéki pincék budapesti bemutatkozásának jegyében telik el.
Hajósról általában a híres pincesor jut mindenkinek az eszébe. Azt azonban már nem mindenki tudná felsorolni, hogy milyen szőlőfajták honosak errefelé és milyen jellegű, illatú errefelé a hegy leve.
A hajósi borvidéken körülbelül ötszáz hektár szőlőt művelnek, a homokkal kevert lösztalaj a vörös fajtáknak kedvez.
A Hajós-Bajai Borvidék vezető pincészetei szinte minden műfajban kiválót kínáltak a keddi premieren. A borokon határozottan érződik az elmúlt tíz év tudatos fejlesztéseinek eredménye.
A Magyar Borok Háza megnyitása óta nagy hangsúlyt fektet a magyar borvidékek megismertetésére. Az idén is folytatódik a vezető pincészetek bemutatkozása: a hét előre meghirdetett napjain a látogatók személyesen is találkozhatnak az adott régió legjobb borászaival.
Az ingyen kóstoló után lehetőség van vásárlásra is, olyan borokból, amelyek a fővárosban is csak egy-egy szaküzlet polcain találhatók meg, és ott sem mindig.
hirado