Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé,
1 db citrom,
5 dkg petrezselyemzöld,
5 dkg vaj,
25 dkg szarvacska vagy csavart tészta,
20 dkg főtt sonka,
15 dkg gouda,
1 csomag retek,
1 db kígyóuborka,
3 evőkanál majonéz ,
3 evőkanál joghurt,
1 evőkanál fehérborecet,
bors,
só,
10 dkg póréhagyma
Elkészítése:
A pontyfiléket vékony szeletekre vágjuk, ízesítjük, majd vajban megsütjük.
Amíg sül, addig elkészítjük a majonézes tésztasalátát: a tésztát forró, sós vízben kifőzzük, kihűtjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, felszeleteljük a retket. Az uborkát kockára vágjuk, a fűszernövényeket pedig apróra.
Végül a majonézt joghurttal, ecettel, sóval és borssal összekeverjük, majd jöhet hozzá a tészta és az előkészített többi hozzávaló, és már készen is vagyunk.
Jó étvágyat kívánunk!
hirado