Hogy mutat a pici garnéla az igencsak nagyra nőtt lóbab mellett? Csinos.
A mai előételben van minden jó: rák, articsóka, zöld spárga és lóbab. Ez a kellemes finomság biztosan nem üli meg a gyomrunkat, és még marad bőven hely az édességnek, ami ma nem más, mint csokoládé fondant gyömbérmártással. Kell ennél több bendőd boldogságához?
Ráksaláta articsókával, zöld spárgával, lóbabbal
Hozzávalók:
25 dkg garnéla
2 db articsóka szív
20 dkg zöldspárga
5 dkg lóbab
10 dkg bébicékla
1 db grapefruit
1 db lime
1 db citrom
1 evőkanál mustár
olívaolaj
só, bors
friss petrezselyem
2 db magos zsemle
A garnélákat megtisztítjuk, majd serpenyőben olajon megpirítjuk, melléteszünk ízesítésként pár szelet citromot, majd hozzáadjuk a kockára vágott céklát és kenyeret.
Az articsókát leforrázzuk, majd tányérra halmozzuk, majd összeforgatjuk a főtt babbal és spárgával, és sóval, borssal, valamint pár csepp lime-lével ízesítjük.
Egy keverőtálba tesszük az olívaolajat, hozzáadjuk a lime és a grapefruit levét, a mustárt, az apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. A rákos ragut az articsókára halmozzuk, meglocsoljuk a salátaöntettel.
Csokoládé fondant gyömbérmártással
Hozzávalók:
10 dkg csokoládé
8 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
10 dkg vaj
10 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg kakaópor
vaníliarúd
friss gyömbér
Öntethez:
10 dkg cukor
1 evőkanál liszt
4 dl tej
fehér csokoládé
1 db citrom
friss gyömbér
A csokoládét a vajjal vízfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a vaníliarudat. A cukrot összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a csokoládéhoz, majd belekeverjük a tojásokat is. Az így kapott masszát formába töltjük, közepébe helyezünk egy-egy darab gyömbért, majd sütőben megsütjük.
Egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, hozzáadunk egy kevés lisztet, majd felöntjük tejjel és felforraljuk. Ezután belereszeljük a lime héját és a gyömbért, majd hozzáadjuk a fehér csokoládét, újra felforraljuk. Az így kapott mártással tálaljuk a süteményt.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu