Hozzávalók:
40 dkg királyrák
2 evőkanél édes chiliszósz
1 db chilipaprika
1 kis kanál reszelt gyömbér
4 g fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
1 üveg hámozott paradicsom konzerv
friss bazsalikom
6 szelet toast
A királyrákokat megtisztítjuk, ha szükséges eltávolítjuk a bennük található bélcsatornát. Az édes chiliszószhoz hozzáadjuk a felkarikázott chilipaprikát és újhagymát, a friss reszelt gyömbért és a fokhagymát. A rákokat az így kapott pácba helyezzük. A rákokat kivesszük a pácból, és kevés olajon megpirítjuk őket. Egy edényben apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, majd pépesre főzzük. Főzés közben hozzáadjuk a friss bazsalikomot, majd a rákkal tálaljuk. Mellé friss pirítóst kínálunk.
rtlklub.hu