HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Szilvakrémleves kukoricagombóccal

t: 2695

Szilvakrémleves kukoricagombóccal

Ez a leves az aszalt szilvától és a mézes gombóctól olyan isteni.


Hozzávalók:

80 dkg aszalt szilva
1 citrom leve, reszelt héja
5 dkg liszt
1 dl vörösbor
1 egész fahéj
1,5 dl tejföl
2 x 5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 narancs
2dl tejszín

Gombóchoz:

1/4 liter tej
2 púpozott evőkanál kukoricadara
1 kávéskanál méz
1 csipet fahéj
1 db tojássárgája
2 evőkanál liszt



Egy lábasban fölforraljuk a vörösbort, fahéjjal, cukorral, a fél citrom levével és lereszelt héjával ízesítjük. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, belereszeljük a narancs héját, majd ha a cukor elkaramellizálódott, beletesszük az aszalt szilvát és felöntjük a tejszínnel. Galuskával tálaljuk, egész fahéjjal díszítjük.


A gombóchoz a tejet felforraljuk, majd lassan belekeverjük a kukoricadarát és 10-15 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a tojássárgáját és 2 evőkanál lisztet. A masszából kézzel kis golyókat vagy nudlikat formázunk, forralt borban megfőzzük. Egy evőkanál boros levet elkeverünk a tejföllel, a levest ezzel sűrítjük.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.10.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok